Kind houdt cubetto vast.
Klik en schrijf je hier in
READ MORE
meisje breit
Schrijf je in
Schrijf je hier in

Studiedagen 2017-2018

Verken de wereld van het computationeel denken met Cubetto als inzet.

Kom en maak kennis met Cubetto. In een sessie van 1 uur leer je zijn streken kennen. We nemen je mee op weg om de didactiek van het computationeel denken over te brengen naar kleuters en jonge kinderen. Tot december kan je op verschillende tijdstippen genieten van de basisworkshop. Vanaf januari zullen er thematische uitwerkingen zijn waar Cubetto  een technisch en wetenschappelijk gepimpte Cubetto wordt. Nieuwsgierig? Blijf ons volgen!
Prijs:100 euro per persoon. Hierin is het uitlenen van 1 Cubetto voor 3 schooldagen inbegrepen. Wil je Cubetto nog enkele dagen langer houden? Dan vragen we je een bijdrage van 15 euro per dag.
Klik op de foto links om je in te schrijven in één van onze sessies.


Handwerken en techniek, zeker geen aparte werelden!

Lang geleden toen confectie nog niet zulk een evidentie was, werd er gerepareerd, ontworpen en gemaakt, ... ver van ons bed vandaag? We nemen je gedurende 1,5 u mee in de wereld van steken, katoen en andere stoffen, breigarens, patronen en wiskundige topmodellen zodat jij vol vertrouwen inspirerend aan de slag kan gaan met de kinderen van jouw klas . Zowel voor mannelijke als vrouwelijke leerkrachten! Ontdek de verschillende thema's door op de foto rechts te klikken. Interesse? Schrijf je in!
150 euro per persoon. Eén werkstuk per sessie. Verbruiksmaterialen voor jouw werkstuk en het werkstuk van de kinderen inbegrepen.


Met je klas op weg naar de First Lego League!


De regiofinale van de First Lego League gaat door op woensdag 22/11/2017 in Leuven op campus Proximus van de UCLL. De eerste acht inschrijvende teams kunnen, onder waarborg, gratis een EV3 uitlenen. Een uitdagend project om samen met je klas te doen.
Als leerkracht laten we jou niet in de kou staan en vanuit de Techniek- en WetenschapsAcademie Leuven bieden we extra ondersteuning aan.
Tijdens 1,5u focussen we enerzijds op verschillende aspecten van het programmeren van de EV3 Mindstorms en anderzijds behandelen we ook de do’s and don’ts van het coachen van een deelnemend team.
80 euro per persoon. Interesse? Klik op de foto links voor meer info en schrijf je in!